Een swipe naar rechts en een vleugje Corona

Lieve lezers,

Al jaren lang was ik single. De standaard datingapps had ik wel geprobeerd, maar nooit heb ik daar echt een date uit gehaald. Mijn fantasie over de eerste ontmoeting met mijn toekomstige lover bestond niet uit een swipe naar links of rechts. Toch haalde ik wel plezier uit het krijgen van een match en het ongemakkelijke en soms hilarische praatje wat daaruit volgde. In januari kreeg ik een match met een jongen uit Nieuw-Zeeland die in Friesland woont. Uit zijn foto’s maakte ik op dat hij van reizen houdt, maar een duidelijke foto van zijn gezicht zonder zonnebril was er niet. Ik swipete  toch naar rechts omdat ik nieuwsgierig was, wat doet een kiwi in Friesland? Daarnaast ben ik zelf ook in Nieuw-Zeeland geweest en wist dat de kiwi’s over het algemeen leuke gesprekspartners zijn. Het gesprek liep helaas al snel dood en ik was hem eigenlijk al een beetje vergeten, totdat ik tijdens de eerste lockdown weer een berichtje kreeg. Voordat ik het wist hadden we elke dag contact en na drie weken stond de eerste date in de planning.

Alle restaurants waren dicht, dus we moesten creatief zijn met het plannen van onze date. Het was begin mei en de temperaturen waren aanzienlijk omhoog gegaan. We besloten af te spreken in het stadje waar mijn ouders wonen en waar ik destijds verbleef, daar is een strand dat perfect is voor een picknick. Ik weet nog dat ik super zenuwachtig was om hem op te halen van de trein, wat als hij niet is wat ik verwacht? Toen hij mijn richting op wandelde en me voor het eerste begroette met en knuffel wist ik meteen dat het goed zat. Rond een uur of twee zaten we op het strand met drankjes en hapjes en na de zonsondergang gingen we pas weg. Er was meteen een klik en het voelde alsof we elkaar al heel lang kende. Daarna is het snel gegaan, na een maand hadden we officieel een relatie en in november zijn we nog samen een week op vakantie geweest. 

Hij is een echte kiwi en ik ben een echte Nederlander met een vleugje Fries. Daarom moesten we in het begin ook wel wennen aan elkaar. Hij is absoluut niet van het plannen en ik wil graag op een woensdag wel weten wanneer ik hem zie in het weekend, en zo waren er nog wel meer dingen. Hij woont met nog twee jongens uit Nieuw-Zeeland in een huis en ze werken allemaal voor een Nieuw-Zeelands bedrijf dat hier in Nederland gevestigd is. Ik vind het heerlijk om daar te zijn omdat het toch anders is dan het standaard Nederlandse huis. Ik voel me thuis bij mijn vriend en kan niet geloven dat ik in korte tijd zoveel van hem ben gaan houden. Wij samen hebben er voor gezorgd dat deze lockdowns draaglijk zijn voor ons, en dat allemaal door een swipe naar rechts en een vleugje corona.

Liefs,

Iris

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lieve jongen Stefan

Stefan

Welkom bij Idateje! Wij organiseren de date die je niet vergeet. Samen met mijn twee beste vrienden hebben we dit opgestart om meer liefde te verspreiden. We willen met onze creativiteit jou en je partner een onvergetelijke tijd geven. Wij vinden persoonlijke aandacht, passie en beleving belangrijk. Wil je meer weten over ons en onze aanpak?

Onze andere blogs

Geen categorie
Louisa Lansdorp

Dankbrief aan een vreemdeling

Een paar weken geleden fietste ik naar huis na mijn eerste tinderdate sinds jaren. Het regende pijpenstelen en ik voelde me fantastisch. Die 90 minuten

Lees meer
Lieve jongen Leroy
Geen categorie
Leroy van de Vooren

Gratis aandacht voor iedereen!

De gure winterwind blaast woest langs mijn oren terwijl de opkomende felle zon mijn huid warm houdt en prikkelt. Onderweg naar het centraal station kan

Lees meer

Daten tijdens Corona

Daten is momenteel allemaal net even anders door Corona, maar niet perse minder leuk. Wij hebben twee Quarantainepret pakketten ontwikkeld. 1 voor daten op afstand en 1 voor samen thuis; volledig Corona proof! En, het kost slechts 2,50 en je kunt het daarna direct downloaden.

Idateje hartje
Heb het Corona-pakket gedownload als verrassing voor mijn vriendin. We waren blij verrast met de hoeveelheid leuke vragen en leuke activiteiten die het pakket met zich mee bracht. Zelfs al hebben we al 3,5 jaar een relatie, we hebben elkaar beter leren kennen door de vragen die in het pakket zaten. 5/5 Dankjewel!

Wesley Haverdil