Ontvang nu gratis tips voor de leukste uitjes om samen te doen

Ontdek hoe jij met weinig moeite en geld meer plezier hebt!

Wij gaan voorzichtig om met jou gegevens en hebben zodanig ook een privacy beleid.

Valentijnsdag doet een oproep aan alle superhelden

Lieve lezers,

Sinds kort hangt er een nieuw rolluik in mijn slaapkamer. Het is er niet zomaar eentje, het is een gebroken wit, verduisterend rolluik van de Gamma, om precies te zijn. Vanochtend verscheen een straal van liefdevol, zacht winterlicht m’n kamer binnen toen ik mijn nieuwe aanwinst met geduldig beleid omhoog ritste en het balletjeskoord door mijn handen voelde glijden. Een lichtgrijs wolkendek trok zich als een plafond van marmer over de buurt en een tedere bries sneed frisjes door de straat. Mijn handen voelde de milde kou door het enkelglas trekken. Deze mooie, nieuwe dag kon beginnen! Goed, ik geef toe dat dit de beschrijving van een optimist is. Wanneer er een pessimist op deze ochtend in mijn schoenen had gestaan, was het aan de andere kant van het raamkozijn een regenachtige kutdag geweest. Het is maar net hoe je door dat venster naar de wereld kijkt.

Over zestien dagen is het Valentijnsdag, voor veel winkels is dat een topdag wat betreft de omzet. Kooplustige mensen bestormen de stad om inkopen te doen voor hun lief. Er wordt massaal reclame gemaakt voor “speciale korting” op geurtjes, knuffels, chocolade, rozenboeketten en alles in de kleuren rood of roze. Tegenwoordig is Valentijnsdag een wereldwijd mega-marketingevent waarvan zo’n beetje alle bedrijven profiteren. Tele2 geeft gratis MB’s om romantisch samen te internetten op de smartphone. D-reizen brengt Valentijnkoppels naar Parijs, de stad van de liefde en héél dure croissants. Amráth hotels beweert dat je bij hun het best de liefde kunt ‘vieren’. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Aangezien we momenteel in een pandemie verkeren zullen veel bedrijven je de verzendkosten besparen of een gratis hartjeskussen cadeau doen. Kortom Valentijnsdag is dé dief van onze portemonnee. 

Waarschijnlijk suist er op dit moment kokend bloed door je aderen. En terecht natuurlijk: Fuck het kapitalisme! “Ik doe niet meer mee!” Ik wil je vragen die gedachte naast je neer te leggen, haal een paar keer diep adem en denk even terug aan mijn nieuwe rolgordijn; je weet wel die verduisterende van de bouwmarkt. Als pessimist kun je naar de wereld kijken zoals ik dat in de vorige alinea deed, het is je goedrecht. Je hoeft helemaal niet mee te doen aan het koopgedrag. Maar: je hoeft er ook niet boos op te zijn! De hakken in het zand zetten levert je niets op. Sterker nog het levert je een metaforische regenachtige kutdag op, zit je daarop te wachten?

In feite is 14 februari gewoon een dag als alle andere, maar omdat die dag in het teken staat van liefde is het óók een dag die jou een liefdevol steuntje in de rug kan geven. Een stiekem duwtje van een halve meter dichter bij jezelf of dichter bij de ander. We kunnen Valentijnsdag zien als een dag waarop we met aandacht en optimisme door het venster naar de wereld kijken. In eerste opzicht lijkt het daarbuiten misschien wat grauw en grijs, maar als je langer kijkt zie je hoe zacht het licht aan je verschijnt. Hoe handig de uitvinding van de paraplu is. Dat het water de dorst van een mus lest. We kunnen een pas op de plaats maken en stilstaan bij ons vermogen voor begrip en empathie. We kunnen leren te vergeven. Dat is namelijk niets meer dan inzien dat niemand slechte bedoelingen heeft, maar dat wij de bedoeling als slecht ervaren. Dat is pas een superkracht!

Valentijnsdag doet simpelweg een oproep aan alle superhelden om met liefdevolle superkracht wat aandacht te schenken aan, wie ook; Aan Elk Ander. Dat kan je doen door een roos, teddybeer of kilo chocolade te kopen voor je vriend of vriendin, vader of moeder, huisgenoot of goede buur. Door extra fooi te geven aan de tent waar je een bakkie to go haalt. Dat kan je doen door een liefdesbrief of prent te schrijven, een tekening te maken. Door samen te ontbijten, te wandelen of een goed gesprek te voeren. Het vereist maar één ding van jou en dat is jouw vermogen tot échte aandacht, begrip en empathie. Dus draag je spreekwoordelijke rood of roze cape op 14 februari en wees een superheld! De wereld zal je dankbaar zijn. En ik ook trouwens. 

Lieve jongen Stefan

Stefan

Welkom bij Idateje! Wij organiseren de date die je niet vergeet. Samen met mijn twee beste vrienden hebben we dit opgestart om meer liefde te verspreiden. We willen met onze creativiteit jou en je partner een onvergetelijke tijd geven. Wij vinden persoonlijke aandacht, passie en beleving belangrijk. Wil je meer weten over ons en over onze aanpak? Kijk dan even op deze pagina.

Ga samen op uniek uitje

Uitjes met je date/partner; what to do? Stadje Staren! Dit is meer dan een stadswandeling en hiermee kun je samen een toptijd beleven in een stad naar keuze. Een middag vol plezier met verrassingen voor maar 37 euro in plaats van €69 een uniek dagje uit. Al velen gingen je met veel plezier voor. :)

REVIEW - Stadje Staren
Wij zijn stadje gaan staren in Breda, dat was superleuk! We waren allebei nog nooit echt in Breda geweest en na deze dag hebben we het idee dat we de stad echt hebben leren kennen. Voorafgaand ontvang je met de post fysieke materialen om te gebruiken, dat maakt je nieuwsgierig en het is veel leuker dan alles online. Het programma kan zowel een paar uur als een hele dag duren, dus je kan het lekker aanpassen op wat je zelf wil. Wij namen af en toe een van de scooters in de stad om verder te komen, dat is een leuke toevoeging! Zeker doen!
 
 
 

Roos & Louise

Nog meer leesvoor :)