Ontvang nu gratis tips voor de leukste uitjes om samen te doen

Ontdek hoe jij met weinig moeite en geld meer plezier hebt!

Wij gaan voorzichtig om met jou gegevens en hebben zodanig ook een privacy beleid.

Daten tijdens Corona is spannend, wel leuk!

Lieve lezers,

Het was een gek moment tijdens de eerste lockdown toen de horeca dicht moest. Ik kan me deze persconferentie nog goed herinneren. ‘Alle horeca, sportclubs, uitgaansgelegenheden en coffeeshops gaan vandaag nog dicht,’ sprak premier Rutte. Ik weet dit zo goed omdat ik juist die volgende dag een eerste Tinder-date zou hebben; eerst naar een arcade en daarna wat eten. Dit ging dus niet meer door.   

Tijdens de persconferentie zijn we met elkaar aan het appen. Wat moeten we nu doen? Is het überhaupt wel verstandig om nog met elkaar af te spreken? Ja, je mag nog mensen op bezoek krijgen, dus het kan in principe doorgaan. Maar wat kunnen we nu nog doen? We hakken redelijk snel de knoop door: de date gaat door. Het is mooi weer, dus we besluiten om te picknicken aan het water. 

Wanneer ik de volgende dag de deurbel hoor, begin ik te twijfelen over hoe we elkaar moeten begroeten. Dit is altijd gek tijdens een eerste tinderdate. Geef je elkaar een hand, een knuffel, of toch drie zoenen? In deze coronatijd is dat alleen maar moeilijker. Volgens Rutte moet ik hem een elleboog geven, maar dat is toch raar als je aan het daten bent? 

Als ik de deur open doe, geef ik hem snel een knuffel, dan hebben we dat maar achter de rug. Later vertelt hij mij hoe fijn hij het vond dat ik die knuffel gaf, omdat hij zelf ook niet wist hoe hij mij moest begroeten. 

Nadat ik hem kort mijn kleine studentenkamer laat zien, lopen we langs het Wilheminakanaal opzoek naar een leuk plekje om te zitten. Hij heeft al boodschappen gedaan en schenkt mij een glas wijn in. De hele middag praten we over van alles en nog wat. Ik merk dat het enorm goed klikt en dat we echt goed kunnen praten. We gaan dus pas naar huis wanneer het donker is. We besluiten om snel nog wat speciaal biertjes te kopen en bij mij thuis een film te kijken. 

Deze date is door corona heel anders gelopen dan hoe wij het eigenlijk gepland hadden. Hierdoor is het misschien juist wel leuker geworden. Voor de date merkte ik dat hij redelijk verlegen is en daarom liever een date wilde hebben waarbij we echt iets te doen hadden, om ongemakkelijke stiltes te voorkomen. 

Inmiddels zijn wij al een half jaar bij elkaar en denk ik dat het heel goed voor ons was dat wij tijdens de lockdown een relatie kregen. Wij hebben allebei alleen maar online colleges, waardoor we veel bij elkaar kunnen zijn. Verder is er buitenshuis ook niet veel te beleven, waardoor er niet veel meer te doen is dan samen zijn. Hierdoor weet je meteen of je goed bij elkaar past en of je ook goed samen niets kan doen. Het is in een relatie belangrijk om niet altijd iets te moeten doen. Daten tijdens de lockdown is misschien niet altijd even verstandig, maar het is wel een geweldige manier om iemand snel te leren kennen. 

Lieve jongen Stefan

Stefan

Welkom bij Idateje! Wij organiseren de date die je niet vergeet. Samen met mijn twee beste vrienden hebben we dit opgestart om meer liefde te verspreiden. We willen met onze creativiteit jou en je partner een onvergetelijke tijd geven. Wij vinden persoonlijke aandacht, passie en beleving belangrijk. Wil je meer weten over ons en over onze aanpak? Kijk dan even op deze pagina.

Ga samen op uniek uitje

Uitjes met je date/partner; what to do? Stadje Staren! Dit is meer dan een stadswandeling en hiermee kun je samen een toptijd beleven in een stad naar keuze. Een middag vol plezier met verrassingen voor maar 37 euro in plaats van €69 een uniek dagje uit. Al velen gingen je met veel plezier voor. :)

REVIEW - Stadje Staren
Wij zijn stadje gaan staren in Breda, dat was superleuk! We waren allebei nog nooit echt in Breda geweest en na deze dag hebben we het idee dat we de stad echt hebben leren kennen. Voorafgaand ontvang je met de post fysieke materialen om te gebruiken, dat maakt je nieuwsgierig en het is veel leuker dan alles online. Het programma kan zowel een paar uur als een hele dag duren, dus je kan het lekker aanpassen op wat je zelf wil. Wij namen af en toe een van de scooters in de stad om verder te komen, dat is een leuke toevoeging! Zeker doen!
 
 
 

Roos & Louise

Nog meer leesvoor :)